w

VIDEO- & TELEFON KONSULTASJON

Trygge samtaler uten å møtes ansikt til ansikt. I det digitale samtalerommet er det full konfidensialitet og sikkerhet.

03.07.201920:09 Elin Grigoryan

Norge er om dagen i en unntakstilstand med økt smittefare og utbredelse av koronavirus. Det blir da viktig å tenke virusfrie måter å kunne møtes på. Fri Dialog tilbyr nå telefon- og videoterapi og veiledning til alle kunder. Dette muliggjør at vi kan tilby støtte til alle når de trenger det på tross av eventuell selvpålagt eller pålagt karantene.Hvis du ønsker å ha timer på telefon eller video kan du ta direkte kontakt med oss via vårt kontaktskjema eller du kan bestille time via  vår online booking; https://fridialog.onlinebooq.net/ 

Terapi og veiledning per telefon gjennomføres ved at terapeut ringer deg på det telefonnummeret du har oppgitt til oss. Når vi benytter video bruker vi Confrere, en norsk videotjeneste med svært høye krav til datasikkerhet og personvern. Løsningen er laget for å kunne tilby trygg og konfidensiell kontakt mellom terapeut og kunde, og er godkjent for bruk i flere av landets helseforetak og private klinikker.

Det er enkelt å bruke løsningen, alt du trenger er en datamaskin eller mobiltelefon med tilgang til nett. Dersom du har avtalt videoterapi får du tilsendt en lenke med invitasjon til timen fra terapeuten din. Når du åpner lenken må du logge på med BankID for å bekrefte at det faktisk er deg. Når du har logget inn vil terapeuten få beskjed og kontakte deg med anrop på telefon eller datamaskin.

Hvis du ikke har fått melding med lenke før timen begynner kan du gå inn på nettsidene våre på Confrere:

fridialog : https://fridialog.confrere.com/

Videoterapi er på mange måter som vanlig terapi, men her er nyttige punkter det kan være lurt å lese om:

  • Husk at når du gjennomfører samtalen din fra et annet sted enn vårt kontor, så må du også ta ekstra hensyn til personvern. Pass på å sitte et sted der andre ikke kan se eller høre deg, og sikre deg at du ikke blir forstyrret.
  • Forskning viser at videoterapi i mange tilfeller er akkurat like effektivt som ansikt-til-ansiktterapi, litt avhengig av behandlingsmetode.
  • Generelt synes mange det er fint med videoterapi, fordi man slipper å møte opp fysisk og det kan være mindre skummelt å snakke via video enn med den andre foran deg. Det har en tendens til å regulere ned følelser å gjøre det lettere å snakke om vanskelige ting.

Velkommen til det digitale samtalerommet!